A hallókészülékek karbantartása

A hallókészülékek rendszeres karbantartása elengedhetetlen a helyes működésükhöz, és ezáltal ahhoz, hogy ön megfelelően hallhasson.

Hands-formed-like-a-heartEgy hallókészüléknek ugyanis olyan dolgoknak kell ellenállnia, mint a nedvesség és hő, fülzsír, elhalt hámsejtek és a zsír vagy pédául különböző hajápolási szerek. Íme néhány tipp amelyek hasznosak lehetnek készülékei megfelelő karbantartásához.

  • Mindig tartsa készülékeit tisztán és szárazon.
  • Elemei élettartamának megnöveléséért, amikor nem használja készülékét nyissa ki annak elemtartóját, hogy az elem ne érintkezzen a készülék belsejével.
  • Szoktassa magát hallókészülékeinek napi rendszeresség tisztításához.
  • Ne használjon otthoni tisztítószereket vagy olajat a készülék tisztításához.
  • Éjszakára tegye készülékeit a speciálisan erre a célra kialakított szárító tégelybe (kérje hallásgondozójától).
  • Mielőtt úszni, zuhanyozni menne, vagy hajlakkot használna, mindig győződjön meg, hogy készülékeit nem viseli. Mosás előtt pedig érdemes ellenőrizni ruhái zsebeit.

Fülzsír
Minden hallókészüléket ellátnak fülzsír-szűrővel amely a készülék hangot továbbító részeinek eltömődését hivatott megelőzni. Nagyon fontos, hogy ezt a szűrőt tartsa tisztán amennyire csak lehet, ha pedig már nem tudja tisztítani, cserélje.

reach_hand_cut_solidMinden Beltone készülék mellé tartozék egy apró kefe és egy törlőkendő. Használja a kefét a zsír eltávolítására majd a kendő segítségével törölgesse át a készülékét.

Nedvesség
Viselés közben, a nap folyamán a készülékek belsejében nedvesség halmozódhat fel. Készüléke élettartamának megnövelése érdekében a Beltone javasolja, hogy éjszakára hagyja nyitva az elemtartó ajtaját, gyorsítva ezzel a készülék száradását.